Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Tutustu Kulttuurin unelmavuoden avajaisten tekijöihin
25.1.2024

Tutustu Kulttuurin unelmavuoden avajaisten tekijöihin

Kulttuurin unelmavuoden avajaisohjelman luovat paikalliset

Lappeerannan kulttuurin unelmavuoden 2024 avajaisia vietetään 27.1.-4.2.2024. Avajaispäivän la 27.1. ohjelman luovat monen alan toimijat. Tässä heistä esittelyt. Koko avajaisohjelman löydät täältä.

Kaisu Kärri 

Kaisu Kärri on paljasjalkainen lappeenrantalainen kulttuurin moniosaaja, joka on nähty vuosikymmenten saatossa useilla lavoilla eri rooleissa.  

Kuvataidekoulu, jäänveistopaja (klo 12:00 – 14:00) 

Klo 12–14 Prinsessa Armaadan lähistöllä satamassa Kuvataidekoulun opettajien ohjaama ilmainen jäänveiston kokeilutyöpaja. Kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan jäänveistoa avoimessa työpajassa.

Katja Ahola (klo 12:00 – 12:15) 

Linnoituksen isäntä Katja Ahola avaa puheellaan Kulttuurin unelmavuoden avajaispäivän. 

Hän on 23-vuoden yrittäjäuransa aikana ehtinyt olla monessa mukana. Parhaiten hänet tunnetaan Lappeenrannassa hotellien Rakuuna ja Lähde sekä Day Spa Lähde yrittäjänä.

Lappeenrannan Tanssiopisto (klo 12:15 – 12:30) 

Lappeenrannan Tanssiopisto tarjoaa tanssin taiteen perusopetutusta 2-vuotiaista aikuisiin. Linnoituksessa sijaitsevan päätoimipisteen opetusta annetaan Joutsenon, Lappeen ja Pontuksen kouluilla sekä Taavettihallissa Luumäellä. Avajaisissa Tanssiopisto esittää neljä eri tanssia. 

Metku-kuoro (klo 12:30 – 12:45) 

Metku-kuoro on maakunnallinen suurkuoro, jonka ikäjakauma on aina päiväkoti-ikäisistä koululaisiin.  Kulttuurin unelmavuoden avajaisissa kuoron n. 70 laulajan iskuryhmä esittää Metku-kuoron tunnusbiisit Metkuillaan, Tämä kylä ja Metkukatti. Kaksi ensimmäistä on kuoron aikaisemman taiteellisen johtajan, Sari Kaasisen käsialaa ja viimeisen on Heidi säveltänyt Metkun omalle tunnushahmolle, Metku-katille. 

Volter Putro: Maunu Mäyräkoira (klo 12:45 – 13:00) 

Volter Putro esittää pienen pätkän Lappeenrannan kaupunginteatterin esityksestä Pim Pom, Manu Mäyräkoira. Volter Putro on myös kirjoittanut ja ohjannut teoksen. Teoksessa seikkailee vuoroviikoin kahdessa eri kodissa asuva 6-vuotias Väinö ja tämän pehmolelu Manu Mäyräkoira    

Sympaattinen, musiikkia sisältävä esitys ja sopii perheen pienimmille ja antaa näkökulmaa kahdessa eri kodissa asumiseen.  

Lappeenrannan voimistelijat (klo 13:00 – 13:15) 

Naisten telinevoimistelun kilparyhmät K2 ja K3 esittävät joulunäytösnumeronsa sekä seuran freegym -ohjaajat esittävät street workout -numeron. Freegym yhdistelee mm. voimistelua ja parkouria! 

Carpe Diem -kuoro (klo 13:15 – 13:30) 

Viihdekuoro Carpe Diem tarjoaa kuulijoilleen iloa ja elämyksiä! Kuoro esittää monipuolista musiikkia Suomesta ja maailmalta. Viihdekuoro Carpe Diem on ollut osa Etelä-Karjalan vahvaa kuoro- ja lauluperinnettä jo kolmen vuosikymmenen ajan. Kuoro onkin jo tuttu näky esimerkiksi Lappeenrannan kaupungin eri tapahtumissa, ja järjestää säännöllisesti myös omia konsertteja kuoro- ja viihdemusiikin ystäville. 

Talvisatama (tauko lavaohjelmasta, klo 13:30 – 14:00) 

Aktiviteetteina muun muassa lumiliukumäki, napakelkka sekä Valkoisen Kukan koiravaljakkoajelut. Lumikenkiä, liukulumikenkiä ja e-fatbikeja vuokraa Saimaan Palju Events. 

Rajan Nuorten humpparalli (klo 14:00 – 15:30) 

Lappeenrannassa on unelmoitu humppaperinteen paluusta. Tähän haasteeseen vastaa nuorisoseura Rajan Nuorten Humpparalli. Tule Satamatorille, tässä rallissa myös kävelyhumppa on sallittu! Villasukkahumppaa tanssittamassa ja tanssimassa Rajan Nuorten ryhmiä, rallin ohessa luvassa myös kävelyhumpan opetusta. 

Musarin rumpuryhmä (klo 15:30 – 15:45) 

Musarin rumpuryhmässä soittaa ryhmä Lappeenrannan musiikkiopiston edistynyttä lyömäsoitinten opiskelijaa opettajansa Kalevi Reentien johdolla.  Ryhmä esittää itse säveltämänsä ja suunnittelemansa teoksen.  

Klo 15:45 Musarin rumpuryhmän saattelemana on Satamasta yhteislähtö Linnoitukseen johtavalle lyhtykävelylle, jonka varrella julkistetaan Lappeenrannan kuvataidekoulun toteuttamat valaistut jääveistokset. Kävelylle osallistujat voivat tuoda mukaan omat lyhtynsä tai taskulamppunsa.   

Lyhtykävely päättyy Katariinan torille, jossa nähdään Taidekoulu Estradin tulishow klo 16:30. Taidekoulu Estradin tulisirkus-show tuo hehkua Katariinan torin hämärtyvään iltaan. Show sisältää taianomaista tulenpyöritystä, jonglöörien lentäviä tulikeppejä sekä tanssillista liikeilmaisua. 

 

Osana avajaisten kulttuurikokemuksia liikuntatoimi tarjoaa kulttuuriavannon Myllysaaren uimalan avantouintipaikalla klo 17-20, jolloin lämpimät pukuhuoneet ovat avoinna kaikille. 

Satamassa avoinna Cafe & bistro Veera. Lisäksi glögiä myy eteläkarjalainen yrittäjä Päivi-Angervo.