Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Lappeenrannan Joulutori avaa ovensa lauantaina 3.12. ja loihtii joulun iloa Kauppatorilla aatonaattoon asti
25.11.2022

Lappeenrannan Joulutori avaa ovensa lauantaina 3.12. ja loihtii joulun iloa Kauppatorilla aatonaattoon asti

Lappeenrannan Joulutori ja tutut punaiset joulumökit ilahduttavat jälleen Kauppatorilla 3.–23.12.2022. Joulutori on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17, perjantaisin klo 10–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–14.

Lappeenrannan Joulutori ja tutut punaiset joulumökit ilahduttavat jälleen Kauppatorilla 3.–23.12.2022. Joulutori on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17, perjantaisin klo 10–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–14.

Joulutorilla voi tehdä ostoksia pukinkonttiin tai joulupöytään sekä nauttia tunnelmasta ja joulun odotuksesta. Joulutorin punaisista mökeistä löytyy pienyrittäjiä, käsityöläisiä, herkkuja, design-tuotteita sekä paljon muuta.Lappeenrannan Joulutori.

Joulutori avataan 3.12.2022 klo 10 Kauppatorin Joulunavauksessa, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille.

– Avajaisissa on jouluisia yhteislauluja, talutusratsastusta, koiravaljakkoajelua sekä SPR:n Piristäjät, tapahtumatuottaja Karri Heino Lappeenrannan kaupungilta kertoo.

Myös itse joulupukki kiertää torilla jouluherkkuja tarjoillen.

Uutuutena ohjelmallinen iltajoulutori perjantaisin

Joulutorin ohjelma ei pääty avajaisiin, vaan sitä riittää koko joulutorikauden ajaksi ja jopa arkipäiviin.

– Kimpisen koulun eri musiikkiluokat esiintyvät joulutorilla aina arkisin klo 12. Kimpisen koulun tonttukuoro tuokin musiikin myötä mukavaa tunnelmaa joulutorille, kuvailee Heino.

Perjantai-iltojen uutuutena on klo 19 saakka kestävä iltajoulutori. Pidennettyjen aukioloaikojen lisäksi iltajoulutorilla on myös ohjelmaa: perjantaina 9.12. Tiernapojat-esitys klo 18 ja perjantaina 16.12. Kauneimmat joululaulut -esitys klo 18.

Joulutorille kannattaa suunnata myös esimerkiksi sunnuntaina 11.12., jolloin klo 12 on tarjolla SaiPan ja Lappeenrannan Energian yhdessä toteuttama hyväntekeväisyysjoulupuuro-tapahtuma.

– Lauantaina 17.12. Kauppatorilla järjestetään perinteiset Leijonien joulumarkkinat klo 9–15. Samaan aikaan markkinoiden kanssa on eläinten joulurauhan julistus klo 12, Heino vinkkaa.

Joulutorin koko ohjelmaan voi tutustua Lappeenranta Events -sivustolla osoitteessa lappeenrantaevents.fi/joulutori

Joulumaa avoinna ympäri vuorokauden

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa Kauppatorille Joulutorin yhteyteen myös Joulumaan, joka on aiempina vuosina luonut tunnelmaa Marianaukiolla. Tunnelmallinen Joulumaa on avoinna ympäri vuorokauden 23.12.2022 saakka.

– Joulumaahan voi mennä hiljentymään ja nauttimaan joulutunnelmasta silloinkin, kun Joulutori mökkeineen on kiinni, Karri Heino kertoo.

Joulumaan myötä kaupunki haluaa tuoda joulumieltä Lappeenrannan ydinkeskustaan.

– Ajatus on, että Joulumaan ansiosta joulun tunnelmaan pystyy virittäytymään kuka vain ja siinäkin tapauksessa, ettei maa peittyisikään lumeen jouluksi. Luvassa on visuaalinen kokemus seimineen, rekineen, led-valoeläimine sekä jouluisine puineen. Joulumaasta tulee tunnelmallinen kokonaisuus, joka kannattaa kokea itse, Heino kuvailee.

Lisätietoja:

Karri Heino, tapahtumatuottaja

040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi

Joulutorin ohjelma ja kauppiaat: Joulutori - LappeenrantaEvents